Tone Lise og jentene i Sisterhood ga 10.900 kroner til jenter i Kongo.

– Det er enormt meningsfylt å bidra på denne måten, sier en entusiastisk kasserer, Tone Lise Salte (bildet), i diakonigruppa Sisterhood Care i Frøyland Orstad Kyrkjelyd.

 

Da Kverneland møtte Kongo

Tone Lise.jpgHer er også GAD-styremedlem Ragnhild Tegle er medlem, og det var gjennom henne at Kongo-engasjementet hos Kvernelands-jentene ble vekket.

– Det har hele tiden vært drømmen vår å støtte noe som har både den globale greien og den lokale greien, sier Tone Lise (bildet).
– Da Ragnhild fortalte om Kongo-prosjektet deres og kvinnene som får hjelp gjennom mikrofinansprosjektet der var vi egentlig ikke i tvil.

Omsorgsinstinkt

GADs prosjekt med overgrepsutsatte kvinner er nå ett av tre kvinneprosjekter som Sisterhood Care jobber med.
– Jeg tror vi kvinner har innebygd en ekstra greie for å bry oss om hverandre, vi har det instinktet, sier Tone Lise, som vil at Sisterhood-engasjementet skal sette spor både lokalt og globalt.
– Det er så enormt viktig å være sammen og løftet blikket utover seg selv til lokalsamfunn og videre ut mot den store verden.

Gjør inntrykk i Kongo

Da styreleder Robert Vawter besøkte Kongo denne påsken fikk han erfare nettopp hva denne type engasjement betyr for kvinner i Øst-Kongo.
– Selv om nøden er stor er det ikke pengene fra Norge som rører dem, men at der ute vet om dem og bryr seg, selv om de aldri har møtt ham forteller han.

Dette skjer videre

I disse dager setter GAD Kongo opp en oversikt over hvordan Sisterhood-jentenes gave skal fordeles på deres kongolesiske medsøstre og i GAD Norge går vi høsten i møte med ny inspirasjon.
Fortsettelsen kommer i neste nyhetsbrev.
sisterhood.jpg

Takk til de inspirerende jentene i Sisterhood care!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s